Wordfeud Woordgenerator

Of kies een letter voor de woordenlijst:

- Advertentie -
wordfeud woordenboek

Wordfeud Woordenboek

Wordfeud woordenboek regels

Wat zijn de spelregels van Wordfeud? Waarom worden mijn woorden niet goedgekeurd? Op deze pagina geven we een antwoord op al je vragen rondom het Wordfeud woordenboek. Heb je na het lezen nog steeds vragen, neem gerust contact met ons op!

Wordfeud Helper: Het Wordfeud woordenboek.

Het spel Wordfeud is al geruime tijd populair onder de Nederlanders die in het bezit zijn van een smartphone of tablet. Aan het begin van dit jaar werd daar ook Wordfeud voor Computer aan toegevoegd. Maar wat zijn de regels van Wordfeud? en waarom worden sommige van mijn wordfeud woorden niet goedgekeurd? Wordfeudwoorden.nl zal uw Wordfeud helper niet zijn als we het Wordfeud woordenboek eens onder de loep nemen.

Waar komt het wordfeud woordenboek vandaan?

De noorse maker van het spel ‘Haakon Bertheussen heeft eind oktober 2011 tijdens de opkomst van Wordfeud gekozen gebruik te maken van de woordenlijst van Opentaal. Enkel de hoofdletterwoorden werden uit de woordenlijst gehaald en Wordfeud voor Nederland was ontstaan. Door het vele commentaar van gebruikers van de app is het woordenboek aangepast. De woordenlijst werd overgenomen door Taaltik en wordt sindsdien ook onderhouden door het Nederlandse bedrijf.

Advertentie

Hoofdletter gebruik

Wordfeud woorden die met een hoofdletter worden geschreven worden afgekeurd. Een uitzondering op deze regel is als er eenzelfde woord is welke je met een kleine letter schrijft. Dan is het Wordfeud woord toegestaan. Voorbeeld hoofdlettergebruik bij Wordfeud:

 • duim omhoogGriek als in restaurant is wel toegestaan
 • duim omlaagGriek als in een persoon is niet toegestaan

Korte wordfeud woorden

Zoals bekend houdt het woordenboek van Wordfeud rekening met de regels van de Scrabblebond. Deze regels gelden dus ook voor alle twee letterwoorden en drie letterwoorden. Echter zijn er ook een aantal uitzonderingen op de regel. Een aantal hiervan zijn:

 • duim omhoogHiv wordt wel door Wordfeud geaccepteerd, waar de Scrabblebond dat (nog) niet doet
 • duim omlaagInternet-domeinen worden niet geaccepteerd

Afkortingen

Wordfeud afkortingen, vooral veel gebruikt bij het aanleggen van de laatste letters. Bij deze regel wordt er gekeken naar de uitspraak van de afkorting en of er punten in voor komen. Hieronder leggen we een aantal voorbeelden uit:

 • duim omlaagCa. Wordt uitgesproken als sirkaa. Het woord heeft een punt en is dus niet toegestaan.
 • duim omlaagTv wordt anders uitgesproken, namelijk tee vee. Deze afkorting is daarom niet geaccepteerd.
 • duim omhoogHavo is een afkorting welke omgespeld uitgesproken wordt (nogmaals het woord) en mag volgens het Wordfeud woordenboek daarom wél

Afgeleiden verklein woorden

Hier geldt de regel: als een zelfstandig naamwoord mag, dan mogen de afgeleiden ervan meestal ook. Een voorbeeld van afgeleide Wordfeud woorden zijn de woorden;

 • duim omhoogAuto en autootjes
 • duim omhoogBal en balletje
 • duim omhoogPop en popje

Bijvoeglijke naamwoorden

Dezelfde regel van afgeleiden woorden gaat ook op voor bijvoeglijke naamwoorden. Een voorbeeld van geaccepteerde Wordfeudwoorden zijn:

 • duim omhoogGroot, groots, groter, grotere, grootst, grootste

De vormen groten en groteren zijn een stuk lastiger te beoordelen. Deze vormen zijn alleen toegestaan als het gaat om een eigenschap van personen.

Wordfeud werkwoorden

Werkwoorden worden geaccepteerd door Wordfeud. Een voorbeeld van een Wordfeud werkwoord kan zijn:

 • duim omhoogLopen, gelopen, liep, liepen, lopende

Deze Wordfeud woorden zijn allemaal correct.

Bovenstaande uitleg staat ook voor Wordfeudhelper.nl De eenvoudige versie van Wordfeudwoorden.nl