Wordfeud Woordgenerator

Of kies een letter voor de woordenlijst:

- Advertentie -

Wat is Wordfeud

Wat is het en hoe werkt Wordfeud?

wat is wordfeud

Wordfeud is een online woordspel ontwikkeld door Haakon Bertheussen. Spelers leggen om de beurt een woord. Het spel is afgelopen als één van de spelers geen letters meer heeft, of een speler niet binnen 72 uur reageert.

Het spel Wordfeud is een variant van Scrabble. Echter denken veel mensen bij Scrabble aan het spelletje op zondagmiddag met de familie waar iedereen veel te lang nadenkt en wat dus gauw gaat vervelen. Wordfeud is echter een zeer aangename verslaving!

De Wordfeud hype begon voor de meeste Nederlanders in de maanden Augustus en september van 2011. Het spel werd miljoenen keren gedownload en er ontstonden al snel vragen op Twitter en Facebook als: Wat is Wordfeud? Waar kan ik het downloaden en één van de meeste gestelde vragen van Wordfeud; waarom herkent Wordfeud mijn woorden niet? Na een regen van irritaties en vraagtekens over het woordenboek kwam er op 4 oktober 2011 een update voor het Nederlandse Wordfeud Woordenboek.

Advertentie

De woordenlijst van Wordfeud werd aangevuld en opgeschoond volgens de regels van de Nederlandse Scrabble-bond. Na deze belangrijke update kwam de hype helemaal van de grond.

Het woordspel haalt de krant en zelf het 20:00 uur journaal op televisie. Op internet verschijnen vele blogs over het spel en social media websites staan er vol mee.

Enkele merken besteden aandacht aan Wordfeud om mee te gaan in de hype. Nederland is officieel verslaafd geraakt aan het woordspel Wordfeud.

Verschil Scrabble en Wordfeud

De regels van Wordfeud komen veelal overeen met die van Scrabble. Het verschil zit in de letterwaarde, aantal letters, telling en speelbord. Zo bevat het speelveld meer vakjes met 2x en 3x letter en woordwaarde en is er de optie om een ‘random’ speelbord te starten. De ster (startpositie) ligt hierbij altijd in het midden, maar vakjes als letterwaarde en woordwaarden liggen willekeurig verspreid.

Een ander verschil tussen Wordfeud en Scrabble is dat Wordfeud 104 letters telt en Scrabble 102. Niet alleen het aantal, maar ook de waarde van de letters verschillen. Zo heeft de letter B in Scrabble een waarde van 3 punten, waar het in Wordfeud 4 punten waard is. Alle letters en waarde van Wordfeud vind je terug op de pagina van Wordfeud letters.

Het laatste, maar misschien wel grootste verschil is dat Wordfeud online wordt gespeeld. Je bepaald dus zelf wanneer en waar je een woord legt. Geen tijd of is de batterij leeg? Geen probleem, je mag namelijk 72 uur de tijd nemen om een nieuw woord neer te leggen. Reageer je niet voor die tijd, dan wint de tegenstander automatisch. Hulp nodig? Hier kun je woorden maken met letters voor Wordfeud.

Wordfeud downloaden

Speel je nog geen Wordfeud en wil je graag je vrienden uitdagen? Wordfeud kun je gratis downloaden. Het spel is beschikbaar in de talen: Engels, Frans, Spaans, Zweeds, Noors, Deens en natuurlijk Nederlands. Wordfeud kun je hier downloaden.

Hoe speel je Wordfeud?

Start het spel op en maak een gratis Wordfeud account aan. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om je account te personaliseren door bijvoorbeeld een afbeelding toe te voegen. Eenmaal klaar start je een nieuw spel op. Dit doe je doormiddel van het uitnodigen van vrienden via gebruikersnaam of e-mailadres of kies (4 letter woorden) voor een willekeurige tegenspeler. Zodra de tegenspeler je uitnodiging accepteert begint het spel en leg je om en om een woord op het bord.

Wordfeud woorden maken

Elke speler start met 7 letters. De letters op het plankje worden gedurende het spel automatisch aangevuld tot deze op zijn. Nadat het eerste woord gelegd is mogen er alleen nog maar woorden worden aangesloten op de aanwezige letters. Zowel horizontaal als verticaal moet het woord geaccepteerd zijn door de Wordfeud woordenlijst.

Elke letter heeft een eigen puntenscore. Hoe langer of moeilijker het woord, des de meer punten er te verdienen valt. De letters met de meeste waarde zijn de Q, Y, X en C. Je kunt je voorstellen deze gecombineerd, zoals woorden met X en Q goed scoren op het speelbord.

Daarnaast kan de score worden verhoogd door het woord op speciale vakjes neer te leggen. Dit zijn de gekleurde DW, TW, DL TL vakjes.

Tip: Kijk eens naar de verschillende strategieën om nog meer punten te halen.

DL: 2x De letterwaarde
TL: 3x De letterwaarde
DW: 2x De woordwaarde
TW: 3x De woordwaarde

Welke woorden mogen in Wordfeud?

Wordfeud maakt gebruik van een eigen woordenlijst welke elke maand wordt geüpdatet. Deze updates zijn vooral gebaseerd op input van gebruikers.

Kom je woorden tegen op de website welke niet meer worden geaccepteerd door Wordfeud, dan kun je deze aan ons doorgeven via de contactpagina. Dankzij hulp van de Wordfeud spelers kunnen wij de woordenlijst up-to-date houden.

Is Wordfeud te manipuleren?

Je kunt in het spel Wordfeud op twee manieren manipuleren. De eerste manier is door in de chat te klagen dat je slechte letters hebt gekregen en als tweede kun je gebruik maken van een Wordfeud woorden generator.

Wist je dat: Een Woorden generator wordt ook wel een Wordfeud helper genoemd. Lees hier verder waar we antwoord geven op de vraag; hoe gebruik je een Wordfeud helper?

Wanneer is het spel afgelopen?

Het spel Wordfeud is afgelopen wanneer één van de spelers geen letters meer heeft. De overgebleven letters van de tegenstander worden van zijn eigen totaal afgetrokken. Hierdoor kun je, als je achter staat in punten, nog steeds winnen.

Een andere manier om het spel te beëindigen is als een speler opgeeft, of niet reageert binnen 72 uur. De andere speler wint dan automatisch het spel Wordfeud.

Ben ik tijdsgebonden?

Wanneer een speler een Wordfeud woord neerlegt heeft de andere speler 72 uur de tijd om te reageren. Doet de speler dit niet, dan wint de andere speler automatisch. In de tussentijd kun je meerdere tegenstanders opzoeken en uitnodigen. Ook kan de Wordfeud app worden afgesloten om op elk gewenst tijdstip terug te komen. Zodra je aan de beurt bent krijg je (mits ingeschakeld) een push melding.

Wat maakt Wordfeud zo leuk?

  • Je kunt op afstand tegen vrienden en familie spelen
  • Je kunt in verschillende talen spelen, ook in het Nederlands
  • Je kunt tegen willekeurige mensen spelen, er is altijd iemand online
  • Bepaal zelf wanneer je speelt
  • Je kunt tot 30 persoenen tegelijk spelen, altijd wel een tegenstander
  • De chatfunctie maakt het gemakkelijk te communiceren
  • Wordfeud is gebruikersvriendelijk
  • Wordfeud is zowel voor iPhone als Android toestellen geschikt
  • Meer dan één speelbord beschikbaar.

Puntenscore van Wordfeud

Alle letters in Wordfeud hebben een puntenwaarde, behalve de blanco letter. Deze heeft een waarde van 0. De waarde van elke letter is gebaseerd op de moeilijkheidsgraad van de letter en hoe vaak een letter in het spel voorkomt. Zo zijn woorden met een Q, of woorden met een Y moeilijker neer te leggen dan bijvoorbeeld woorden met de letter E erin. Hieronder vind je de verschillende letter waarde van Wordfeud. Lees hier meer over de waarde en letters van Wordfeud.

Letter
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Aantal
7
2
2
5
18
2
3
2
4
2
3
3
3
11
6
2
1
5
5
5
3
2
2
1
1
2
Waarde
1
4
5
2
1
4
3
4
2
4
3
3
3
1
1
4
10
2
2
2
2
4
5
8
8
5